Binnen het thema Werken & Herbestemmen is de ontwerpopgave de herinrichting van een voormalig bankgebouw naar een bedrijfsverzamelgebouw. Een groep jonge zelfstandige ondernemers in de game-industrie huurt eigen werkruimtes en deelt de voordeur, receptie, entree, gangen en een gemeenschappelijke ruimte. Het delen van kennis, faciliteiten en netwerken is de bindende factor bij het gemeenschappelijke gebruik van het gebouw. 
Voor het ontwerp zijn de volgende uitgangspunten gekozen: structuur van het pand, basic interieur en het thema: ontmoeten.

    Een van de uitgangspunten van het ontwerpconcept Landschap voor Ontmoeting is de structuur van het pand wat vertaald is in een patroon op de vloer. Delen van het patroon zijn 'opgetrokken' en massief gemaakt tot meubilair. Al het meubilair is verplaatsbaar om de ruimte ook voor grote evenementen te kunnen gebruiken.

                    Met flexibele wanden van glas zijn ruimten voor overleg en brainstormen te creëren.
   
    

Bij de planvorming is ook de entree op de begane grond meegenomen.

 

 

Vraag: herinrichting gemeenschappelijke ruimten bedrijfverzamelgebouw

Opdrachtgever: Dutch Game Garden 
Locatie: voormalig bankgebouw herbestemd tot bedrijfsverzamelgebouw 
Gebruikers: 40 bedrijven/ 200 personen
Concept: Landschap voor Ontmoeting

Programma van Eisen
- stimuleren ontmoetingen
- verscheidenheid en eenheid
- flexibiliteit
- dynamische uitstraling
- budgettair bescheiden

Herbestemmingsopgave in het kader van de opleiding Master Interior Architecture

Ontwerp 2011