Voor deze woning is een uitbouw en een nieuwe indeling voor de keuken ontworpen. De wens van de opdrachtgevers was meer ruimte en veel licht in de woning.

    

Voor de uitbouw is gekozen voor een gevel bestaande uit 5 gelijke delen. Eén deel wordt dagelijks gebruikt als loopdeur. Daarnaast zijn nog 2 delen als een harmonica geheel open te schuiven voor een ongekend ruimtegevoel. Hiermee ontstaat een leefruimte die bijna tweemaal zo groot is. Bij mooi weer wordt het dagelijkse leven naar buiten verplaatst voor een optimale beleving van de binnen én buiten ruimte.

In de uitbouw is vrijwel over de gehele breedte een vlakke lichtkoepel geplaatst om ook binnen met licht van boven optimaal daglicht te ervaren.

 

Vraag:
Vergroot onze leefruimte met een uitbouw met veel daglicht en ontwerp de nieuwe keuken.


Opdrachtgever: particulier
Gebruiker: gezin met jonge kinderen
Concept: Licht en ruimte!

Programma van Eisen
- uitbreiding woning naar achterzijde
- optimale daglicht inval
- nieuwe keuken
- verbinding binnen- en buitenruimte
- modern en functioneel

ontwerp en realisatie voorjaar/zomer 2015