Van 2 stadswoningen is -na een grondige verbouwing- de begane grond samengevoegd tot een ruime woonkamer. Hierdoor is de woonkamer precies 2 maal zo groot geworden!

De vraag van de opdrachtgevers was hiervoor een nieuwe interieur te ontwerpen.

Ze hadden 1 grote wens: een inrichting met veel flexibiliteit. Zoals tv kijken terwijl ze met vrienden aan tafel zitten of gezellig samen vanaf de bank. De oplossing is gevonden in een -bijna 360 graden- draaibare tv aan een pilaar tussen vloer en plafond. Alle electra is vanaf het plafond in de pilaar verwerkt.

De fauteuils Orange Slice van Artifort zijn bij de bank te plaatsen danwel in een knusse opstelling bij de open haard tegenover de bank aan de andere kant van de woonkamer.

Het schilderij was reeds in bezit en heeft een opvallende plek gekregen aan de donkere wand.

 

Vraag:
Ontwerp het interieur van de nieuwe woonkamer !

Opdrachtgever: particulier
Gebruiker: echtpaar
Ruimte:  50   m2
Concept: Flexibiliteit!

Programma van Eisen:
- flexibele inrichting
- nieuw meubilair
- ruime eettafel in serre 
- kleurenplan
- lichtplan

Ontwerp & realisatie:
2015-2016

Hoe ervaarden de opdrachtgevers, Jolanda en Erwin, de samenwerking en het resultaat:

"Tijdens de verbouwing van ons huis is een mooie ruimte woonkamer gecreëerd. Omdat  Mieke van Pijpen ons eerder geholpen heeft met een lichtplan en een fantastische badkamer  (zie: Kleinste badkamer!) hebben wij haar gevraagd ons ook te begeleiden bij het inrichten van de nieuwe woonkamer. Mieke heeft goed geluisterd naar onze wensen en samen met ons ontdekt wat onze smaak is. In combinatie met haar ruimtelijk inzicht, ervaring met kleurcombinaties en ontzettende grote kennis van de meest prachtige materialen en meubels leverde dat een mooie presentatie op.
Inmiddels genieten wij dagelijks van onze prachtig ingerichte woonkamer en zijn ontzettend blij met het resultaat"